lauantai 16. elokuuta 2014

Marttaillen: Mustikkapuuro ja vähän muuta

Nyt kun ollaan vihdoin selätetty helteet ja saatu suurimmat turvotukset nilkoista liikkeelle, on tullut aika marttailla ajan kuluksi. Tämän viikon ruokahuolto on toteutettu pitkälti kotona ja jopa uuni on ollut päällä. Kunnon Martta ei lämmitä uunia vain yhden ruokalajin vuoksi ja siksi kokeilin mustikkariisipuuroa uunissa.


Mustikkariisipuuro uunissa

2 dl puuroriisiä
n. 2-3 dl mustikkasosetta
n. 1 l vettä
sokeria maun mukaan

Kaada uunivuokaan riisit, mustikkasose sekä vesi. Anna hautua uunissa n. 175 asteessa kunnes riisit ovat imeneet lähes kaiken nesteen (1 - 1,5 h). Lisää sokeri ja anna hautua jälkilämmöllä.

Käytin itse sokerin ja stevian sekoitusta (Dansukker) ja jätin puuron aika happamaksi. Maistui todella hyvälle kylmänä sokerin ja kylmän maidon kera. 


Käsityöt ovat myös kivoja, kunhan valmista tulee nopeasti ja ohjeita ei tarvitse seurata tarkkaan.






Tyypille kudoin vauvalapaset ilman peukalokoloa. Käsialani ei todella ole priimaa, mutta on suoranainen ihme, että sain nämä valmiiksi ja myös langan pätkät on päätelty.







Mr. J on myös saanut aikaiseksi ja kunnosti jo edesmenneiden isovanhempieni keinutuolin. Tuolin alkuperäinen väri on ruskea. Kuvista on vaikea nähdä oikeaa lopputulosta, mutta tuoli näyttää edelleen vanhalle eikä sille, että tuoli olisi vain maalattu paksulti päälle. Kyseinen tuoli löysi meiltä kodin maattuaan n. 13 vuotta varastossa ja olen superonnellinen, että tämä(kin) perhekalleus löysi meille! Kyllä tässä kelpaa Tyyppiä keinuttaa. Tuolia tutkiessamme paljastui myös, että keinutuoli ei ole tehdasvalmisteinen, vaan jonkin silloisen puusepän käsialaa. Iso kiitos tästä kuuluu Mr. J:lle, koska en itse olisi saanut keinua näin hienoksi!

Ja miltä se maha näyttää tänään? Musta hoikistaa!

Rv 33+5





Nyt hoivaamaan mies kuntoon, jotta pääsee jälleen nauttimaan arvokkaista lomapäivistä. Mikä lie kesälenssu nostatti kuumeen. Tunnollinen työntekijä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti