torstai 7. elokuuta 2014

Neuvolatädin kotikäynti


Saimme tänään kovin eirtyisen vieraan, nimittäin neuvolatädin. Paikkakunnallamme on tapana vierailla kotona näin ennen vauvan syntymää sekä noin neljä viikkoa syntymästä. Oma tätimme viettää lomaa, joten kyseinen kätilö oli meille ennestään tuntematon, mikä teki vierailusta vähintäänkin omituisen. Jännitin etukäteen, millainen täti olisi ja mitä asioita kävisimme läpi. Itse kätilö oli hurjan mukava ja häneltä pystyi kysymään paljon asioita, mutten ole vieläkään varma käynnin tarkoitusperästä. Puhuimme yleisesti voinnistani ja mittasimme verenpaineen sekä minulta, että Mr.J:ltä. Kätilö kokeili myös vauvan asennon ja kuuntelimme sydänäänet. Eli ei mitään normaalista neuvolta poikkeavaa. Kyllä hän vilkaisi ja kysyi tehdyistä hankinnoista, muttei antanut sen enempää vinkkejä, mitä kannattaisi vielä hankkia. Onko tämä käynti ainoastaan urkintaa varten? Mene ja tiedä, mutta tyhjän olon tämä käytäntö jätti.

Rv 32+2

Vauva oli viime neuvolassa jo pää alaspäin, mutta on nyt viimeisen viikon aikana kääntynyt vielä hieman vinottain. Näin ollen vauva potkii kylkeen ja maha on täysin toispuoleinen. Kuvassa maha näyttää symmetriseltä, mutta sängyssä makoillessa oikea puoli on paljon korkeammalla kuin vasen. 





Tänään on voinut pitkästä aikaa hengittää raikasta sateen jälkeistä ilmaa ja juoda jopa kuumaa teetä. Nautin kovasti lämpimistä keleistä ensimmäiset viikot, mutta viimeinen viikko on ollut yhtä painajaista. Olen hikoillut kuin pieni possu ja suihkussa on pitänyt käydä kaksi kertaa päivässä uimareissujen lisäksi. Turvotusaiheeseen en enää edes suostu palaamaan...




Koska kuumuus ei ole antanut hetken rauhaa, on iltaruokamme saattanut näyttää tältä. Aina välillä on mentävä sieltä, mistä aita on matalin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti