lauantai 13. joulukuuta 2014

Marttaillen: Joululeipä

Olemme Mr.J:n kanssa viettäneet lähes kaikki yhteiset joulumme enemmän tai vähemmän reissatessa. Mr.J on kotoisin Savosta ja minä Varsinais-Suomesta, joten meidän jouluperinteet ovat olleet autossa istuminen ja tietyillä huoltoasemilla pysähtely. Myös holtittomien ohittelijoiden moittiminen ja poliisin ratsiapaikkojen arvailu. Tänä jouluna meitä onkin kolme ja lähes kolme kuukautta vanha vauva on vielä aika pieni reissaamaan satoja kilometrejä pienessä ajassa. Näin ollen vietämme ensimmäisen joulumme omassa kodissamme.



Tunne siitä, ettei tarvitse miettiä minkälainen sää on toisella puolella Suomea, jotta osaa pakata oikeanlaiset varusteet tai siitä, että tänä jouluna emme taistele kelloa vastaan. Kun asioita puntaroi, en ole kokenut vielä lainkaan stressiä joulun tekemisestä. Jässikkä on vielä niin pieni ettei ymmärrä ja Mr.J:n vanhemmat eivät odota mitään erittäin loisteliasta joulupöytää. Näinpä toivon mukaan voimme nauttia olennaisesta, perheestä sekä joulun ajan rauhoittumisesta.



Äitini on tehnyt muutamana jouluna herkullista joululeipää. Tästä inspiroituneena (ja siitä, että sain yleiskoneen ennenaikaisena joululahjana) päätin leipoa joululeipää. Ohje löytyi Dan Sukkerin sivuilta ja maku oli vähintäänkin herkullinen! Pelästyin, koska taikina ei tuntunut kohoavan millään, mutta ilmeisesti pehmeän ja paksun taikinan ei näin hirveästi kuulunutkaan tehdä. Karpalon kruunasivat leivän, vaikka meikäläisen tekeleiden ulkonäkö ei todellakaan vastaa makua. Nyt joululaatikoiden lisäksi pakkasessa leipää odottamassa!


Huomenna olisi tarkoitus paketoida lahjat. Hmmm... Yleensä tällä päivämäärällä en olisi hankkinut ainuttakaan lahjaa ja pää olisi ideoista tyhjä. Kotona oleminen ja Jässikän seura on selkeästi tehnyt minulle hyvää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti